MasterChef z Tychów

2
1960

Kuba Tomaszczyk z Tychów został nowym MasterChefem. Otrzymał czek na 100 tysięcy złotych i kontrakt na wydanie własnej książki kucharskiej.

Tyszanin w finałowym odcinku najpierw przyrządził pierś z perliczki z borowikami, ziemniakiem truflowym, granatem z limonką i sosem mięsno-warzywnym, następnie comber z królika, które to dania zapewniły mu udział w ostatecznej rundzie. Zadaniem finalistów było przygotowanie posiłku składającego się z trzech dań. Kuba Tomaszczyk przygotował na przystawkę mozaikę z dorsza z pieprzem pomarańczowym, sosem na bazie wermutu i oliwą szczypiorkową. Jako danie główne zaprezentował konfitowaną perliczkę z kaszą bulgur, policzkiem wieprzowym, grzybami i sosem mięsnym, zaś jako deser podał jabłko w zalewie korzennej z sosem angielskim, kruszonką migdałową i słonym karmelem.

Przypomnijmy, że 6 lat temu tyszanin startował w programie MasterChef Junior, wówczas zajął 2. miejsce w finale.

2 KOMENTARZE

  1. Chlopaku od poczatku bylam za toba nalezala Ci sie ta wygrana,ogromnie sie ciesze bo pamietam ciebie jako chlopczyka juniora

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.