Nowe zasady bezpieczeństwa na Tyskich Halach Targowych

1
4823

Tyskie Hale Targowe przy al. Piłsudskiego 8 wprowadziły strefy bezpieczeństwa, aby zminimalizować ryzyko zarażenia się wirusem podczas wykonywania zakupów. W czasie stanu epidemii bardzo ważne jest, aby kupujący stosowali się do zaleceń sanepidu.

Na terenie Tyskich Hal Targowych wprowadzono szczególne środki ostrożności i zasady profilaktyki: we wszystkich toaletach zamieszczone są dozowniki ze specjalnym płynem do dezynfekcji rąk, rozmieszczone są plakaty informacyjne oraz zalecenia Państwowej Inspekcji Sanitarnej.

Pracownicy ochrony dbają o bezpieczeństwo osób przebywających na Halach poprzez kontrolowanie wejść i wyjść do obiektu, zachowania odpowiedniego odstępu pomiędzy klientami oczekującymi na wydanie towaru (2m) i nadzorowanie odpowiedniej ilości osób, przebywających jednocześnie w danym miejscu. Ponadto w radiowęźle THT pojawiają się komunikaty dotyczące profilaktyki i zasad przeciwdziałania zakażeniu koronawirusem, w czasie przebywania na ternie obiektu.

Z uwagi na wprowadzenie stanu epidemii na terenie całego kraju, handel odbywa się w czterech wyznaczonych strefach, zgodnie z zasadami przedstawionymi poniżej:

  • Hala mięsna – zastosowanie ruchu jednokierunkowego, kontrolowanego poprzez blokady drzwi oraz personel.
  • Strefa warzywna, nabiału i pieczywa – zastosowanie ruchu okrężnego, kontrolowanego przez personel.
  • Strefa pieczywa i nabiału oraz bioproduktów –  zastosowanie ruchu okrężnego, kontrolowanego przez personel.
  • Strefa zewnętrznych pasaży spożywczych – zastosowanie ruchu  okrężnego, kontrolowanego przez personel.

1 KOMENTARZ

  1. Na Tyskich Halach Targowych byłem zaskoczony dbałością o higienę. Ludzie w maseczkach, sprzedawcy odgrodzeni szybami itd. Brawo Handlowcy , Klienci i Kierownictwo.

Możliwość dodawania komentarzy nie jest dostępna.